Einde rentevaste periode

Loopt je hypotheek bijna af? Dan is de grote vraag of je wilt verlengen of wilt overstappen. Wij helpen je verder.

Als binnenkort de rentevaste periode van je hypotheek afloopt, ontvang je automatisch een verlengingsvoorstel van je geldverstrekker. Ga niet direct op dit voorstel in, want misschien kun je ergens anders een veel beter aanbod krijgen. Het einde van een rentevaste periode is een goed moment om te verlengen of over te stappen, waarbij wij jou graag willen adviseren.

Wat kan de reden zijn verlengen of toch over te stappen? In onderstaande situaties kan de rente hoger zijn bij je huidige geldverstrekker:
- Als je een nieuwbouwwoning hebt, dan vervalt het lage nieuwbouwtarief
- Je hebt bij het afsluiten van je huidige hypotheek een actiekorting verkregen welke mogelijk kan vervallen bij een nieuwe rentevaste periode
- Je hebt bij het afsluiten van je huidige hypotheek een woonlastenverzekering afgesloten waardoor er een korting is verleend. Deze kan mogelijk komen te vervallen

Waarom een advies van Hans Middelbeek:
- Mogelijkheid om boetevrij over te kunnen stappen
- Advies in de duur van je nieuwe rentevaste periode
- Addertjes onder het gras in de huidige aanbiedingen kunnen voorkomen worden

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Jouw tweede auto verzekeren tegen een lage premie

Een tweede gezinsauto kun je vaak verzekeren met een voordeel. De schadevrije jaren opgebouwd in de autoverzekering van de eerste auto kunnen een voordeel geven.

Lees verder

Pas op! Spaargeld in oude sok is niet verzekerd

Jouw vermogen laten groeien door het te zetten op een spaarrekening kun je tegenwoordig wel vergeten. Weersta de verleiding om het contant op te nemen. Daar kleven risico’s aan.

Lees verder

Geen hypotheek kunnen krijgen door een kleine betalingsachterstand

Door een betalingsachterstand kun je de kans op een hypotheek verspelen. Toch is dat niet altijd terecht. Hier zijn namelijk een paar rechtelijke uitspraken over geweest.

Lees verder

Wij werken o.a. met