Je woning verbouwen

Dit kan op diverse manieren

Een verbouwing kan aardig in de  kosten lopen. Of het verstandiger is om daarvoor een lening af te sluiten of je spaargeld voor te gebruiken hangt volledig af van je persoonlijke situatie.

Financiering met spaargeld
Een lening afsluiten terwijl je vermogensrendementsheffing moet betalen over je spaargeld is niet  aan te raden. Hetgeen dan minder gunstig is.

Rente die betaald moet worden voor een (hogere) hypotheek is namelijk stukken hoger dan de spaarrente, ook na aftrek van het belastingvoordeel. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met extra advieskosten.

Een persoonlijke lening
De rente tarieven van een persoonlijke lening liggen een stuk hoger dan die voor hypotheken, maar er zijn geen bijkomende (advies)kosten.

Alleen dien je een persoonlijke lening wel in 10 jaar terug te betalen. Bij een hypotheek kun je dat in 30 jaar af betalen. De maandlasten van de persoonlijke lening liggen daardoor een stuk hoger.

Een tweede hypotheek
Wil je de verbouwing financieren bij je huidige aanbieder, let dan goed op de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning. Een tweede hypotheek kan in sommige gevallen gevolgen hebben voor je bestaande hypotheek waardoor het toch verstandiger is om de gehele hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. De hypotheekadviseurs van Hypotheekcentrum Langedijk kunnen je daar het juiste advies in geven.

Advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem dan contact met ons op.

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Geen hypotheek kunnen krijgen door een kleine betalingsachterstand

Door een betalingsachterstand kun je de kans op een hypotheek verspelen. Toch is dat niet altijd terecht. Hier zijn namelijk een paar rechtelijke uitspraken over geweest.

Lees verder

Beleggen in Bitcoins? Of toch niet?

Beleggen in Bitcoins is populair. Het is een riskante manier van beleggen. De koersen kunnen in één dag wel 30 procent zakken.

Lees verder

Extra aflossen op de aflossingsvrije hypotheek aanmoedigen?

Op de aflossingsvrije hypotheek hoef je niet af te lossen, toch kan het verstandig zijn. Wanneer is het aan te raden?

Lees verder

Wij werken o.a. met

Bereken bruto jaarinkomen