Nieuwbouw huis kopen

De voor- en nadelen

Het kopen van een nieuwbouw woning wel of niet een goed idee?
Dat hangt van diverse factoren af.

Lage energiekosten, een moderne uitstraling, weinig onderhoud, naar eigen wens inrichten. Hetgeen allen goede redenen zijn om een nieuwbouwwoning te kopen. Maar het kan ook nadelige financiële gevolgen hebben wanner de bouwer failliet gaat. En hoe zit het precies met een hypotheek voor een woning welke nog niet gereed is? Welke bijkomende kosten komen er nog meer bij kijken?

Daarnaast kan het financieel ook zeer voordeliger zijn, omdat enkele hypotheekverstrekkers een lager rentetarief in rekening brengen bij duurzame woningen. Hetgeen afhankelijk is van de EPC-norm en/ of de energie-index. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Hans Middelbeek en hij helpt je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Hoe kan mijn autoverzekering goedkoper?

Af en toe de autoverzekering even tegen het licht houden is verstandig. Biedt de verzekering nog de gewenste dekking, en kan het goedkoper?

Lees verder

Klopt de voorlopige teruggave voor 2018 wel?

De voorlopige teruggave geeft jou recht op een voorschot op het bedrag dat je van de Belastingdienst terug krijgt. Controleer de bedragen over 2018 wel alvast.

Lees verder

De nut of noodzaak van een overlijdensrisicoverzekering

De toegevoegde waarde van een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak onderschat. Waarom kunnen partners niet zonder deze verzekering?

Lees verder

Wij werken o.a. met

Bereken bruto jaarinkomen