Nieuwbouw huis kopen

De voor- en nadelen

Het kopen van een nieuwbouw woning wel of niet een goed idee?
Dat hangt van diverse factoren af.

Lage energiekosten, een moderne uitstraling, weinig onderhoud, naar eigen wens inrichten. Hetgeen allen goede redenen zijn om een nieuwbouwwoning te kopen. Maar het kan ook nadelige financiële gevolgen hebben wanner de bouwer failliet gaat. En hoe zit het precies met een hypotheek voor een woning welke nog niet gereed is? Welke bijkomende kosten komen er nog meer bij kijken?

Daarnaast kan het financieel ook zeer voordeliger zijn, omdat enkele hypotheekverstrekkers een lager rentetarief in rekening brengen bij duurzame woningen. Hetgeen afhankelijk is van de EPC-norm en/ of de energie-index. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Hans Middelbeek en hij helpt je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Geen hypotheek kunnen krijgen door een kleine betalingsachterstand

Door een betalingsachterstand kun je de kans op een hypotheek verspelen. Toch is dat niet altijd terecht. Hier zijn namelijk een paar rechtelijke uitspraken over geweest.

Lees verder

Beleggen in Bitcoins? Of toch niet?

Beleggen in Bitcoins is populair. Het is een riskante manier van beleggen. De koersen kunnen in één dag wel 30 procent zakken.

Lees verder

Extra aflossen op de aflossingsvrije hypotheek aanmoedigen?

Op de aflossingsvrije hypotheek hoef je niet af te lossen, toch kan het verstandig zijn. Wanneer is het aan te raden?

Lees verder

Wij werken o.a. met

Bereken bruto jaarinkomen